Jak vyrobit tužku s originálním designem - krásný dárek

Chcete darovat opravdu originální dárek, který obdarovaného potěší a bude ho mít stále na svém stole?

Tak si pojďte s námi vyrobit tužku s vlastním designem. Výroba je opravdu snadná, zvládne ji každý a stačí nám k tomu pouze lepidlo, nůžky a fén na vlasy.  

Co budeme potřebovat:

01

  • dále nůžky
  • lepidlo
  • fén na vlasy

 

V této sadě najdeme 5 dřevěných grafitových tužek a 10 smršťovacích fólií. Tužky jsou v přírodním provedení a nehrocené. 

02

Postup:

Nejprve si vytvoříme svůj vlastní návrh na tužku. Velikost návrhu musí být přesně 175 mm x 25 mm. A teď záleží na nás, jestli si návrh sami namalujeme anebo ho vytvoříme na počítači. My jsme naše návrhy udělali v aplikaci Canva (www.canva.com), která je zdarma a česky a má nepřeberné množství pozadí, fotek, písem a dalších prvků k ozdobení.

Návrhy jsme potom vytiskli na klasické barevné tiskárně – všech 5 se nám krásně vešlo na formát A4.

03

Dále návrhy vystřihneme na požadovanou velikost, která po stočení papíru přesně odpovídá velikosti tužky. Papír natřeme klasickým tuhým lepidlem a nalepíme ho na suchou tužku.

04

A teď přijde ta nejzábavnější část. Na tužku s naším nalepeným designem navlečeme smršťovací fólii. Tady to chce trošku trpělivosti, protože fólie má snahu se neustále zavírat k sobě. Nám velmi pomohlo, když jsme do fólie strčili špejli nebo hůlku na čínské jídlo a pak už nebyl problém do fólie obléknout tužku.

05

A nyní budeme tužku fénovat horkým vzduchem a fólie se začne lehce smršťovat, až obepne celou tužku úplně do hladka.

06

Nakonec stačí tužku ořezat do špičky a dílko je hotové.

Vyzkoušeli jste náš nápad? Pošlete nám fotku na náš e-mail mydlifik@mydlifik.cz Udělá nám to obrovskou radost a zároveň vaše dílko zveřejníme v naší galerii tady: https://www.mydlifik.cz/inspirace-od-vas/

konec