Jak si doma vyrobit vlastní soukromou pláž

Do léta je ještě daleko a na dovolenou u moře to letos nevypadá. Pojďme si vytvořit malou soukromou plážičku.

Velká výhoda je v tom, že ji můžeme snadno kamkoliv přemístit. A pak se stačí chvíli dívat do plamene svíčky, představit si hřejivé sluneční paprsky na tváři, poslouchat šumění moře a volání racků a u toho popíjet lahodný kokosový koktejl…

Co budeme potřebovat:

Kokosový ořech, smirkový papír, písek, mušličky, kamínky, čajovou svíčku.

Budeme potřebovat kokosový ořech, písek a mušle

Postup práce:

1)  Nejdříve si musíme sehnat kokosový ořech. To by neměl být problém, protože kokosy se dají koupit prakticky celý rok v obchodě s potravinami. My jsme použili mladý kokos. Zaprvé mnohem lépe chutná, je celý úplně plný lahodné kokosové vody a měkounké kokosové dužiny. No a za druhé se do něj mnohem lépe dostává, než do hnědého (zralého) kokosu.

2)  Prázdný kokosový ořech hezky dohladka obrousíme smirkovým papírem. Dobře uhladíme i otvor, kterým jsme se do ořechu dostali.

Kokosový ořech dohladka obousíme smirkovým papírem

3)  Do kokosu nasypeme písek. Úplně nejlepšího efektu dosáhneme, pokud použijeme písek, který jsme si přivezli z dovolené od moře. Anebo dovnitř můžeme nasypat vypraný písek z blízkého potůčku. Krásně jemný písek seženeme i ve zverimexu do akvárií. Ale samozřejmě můžeme použít jakýkoliv písek.

Do kokosu nasypeme jemný písek

4)  Do písku zatlačíme čajovou svíčku a okolo ozdobíme drobnými mušličkami a kamínky.

A teď už jen stačí zadívat se do plamene svíčky, představit si hřejivé sluneční paprsky na tváři, poslouchat šumění moře a volání racků a u toho popíjet lahodný kokosový koktejl…

Hotová soukromá pláž s jemným pískem