Dárek pro maminku - srdíčková krabička z HAMA korálků

Den matek je skvělá příležitost, jak poděkovat maminkám a babičkám za jejich péči a obdarovat je nějakým dárečkem. Maminky samozřejmě nejvíce ocení ručně vyrobené dárečky a je jim dočista fuk, že se vám to veledílo vůbec nepovedlo :-) Den matek se slaví druhou květnovou neděli.

Co budeme potřebovat: 

Podložku malé srdíčkokorálky dle vlastní fantazie, vlasec (nylonovou nit), jehlu, tavnou pistoli, pečící papír a žehličku. 

Srdickova krabicka z HAMA koralku

Postup práce:

1) Na podložku si postupně vyskládáme 2 plná srdíčka, 5 obrysových srdíček a 1 menší obrysové srdíčko - vše je názorně vidět na videu. Barvičky volíme dle vlastní fantazie. Zde se krásně dají zapojit do práce i menší děti.

2) Nyní přichází na řadu zažehlení korálků - to musí udělat maminka, tatínek, babička - zkrátka jiná dospělá osoba! Podložku s korálky položíme na žehlicí prkno nebo jiný tepelně bezpečný povrch. Žehličku nastavíme na střední nastavení (2 puntíky - vlna) a bez napařování.

3) Podložku překryjeme pečícím papírem a žehličkou kruhovými pohyby korálky zažehlujeme. Na žehličku netlačíme. Korálky se začnou po chvilce lehce tavit. Správně zažehlené korálky mají stále uvnitř malou dírku, ale přitom jsou natavené a spojené s okolními korálky. Doba zažehlování je asi 10 - 20 sekund.

4) Podložku se zažehlenými korálky otočíme (zažehlený obrázek obvykle vypadne z podložky), znovu přikryjeme pečícím papírem a zažehlíme z druhé strany.

5) Hotový obrázek necháme vychladnout. Je také vhodné ho lehce zatížit třeba skleničkou, aby byl krásně rovný.

6) Nyní si vezmeme vlasec, provlečeme ho jehlou a sešijeme dohromady dno krabičky a 5 obrysových srdíček. Vlasec provlékáme malými dírkami, které zůstaly uprostřed natavených korálků.

7) Poslední na řadě je víčko. Vezmeme si menší obrysové srdíčko a tavnou pistolí ho přilepíme na vrchní díl krabičky.

A dílko je hotové. Krabičku můžeme naplnit malými dobrůtkami anebo třeba šperky :-)

ZDE je podrobný videonávod: